Waar denk je aan als je dit logo ziet? Juist! Aan het opnieuw gebruiken van materialen, ofwel recyclen. Maar wist je dat dit logo ooit ontworpen is door een student?

Een bedrijf dat toen veel materialen al hergebruikte, schreef ooit een prijsvraag uit voor een herkenbaar logo dat voor iedereen direct duidelijk maakte dat zij materialen en grondstoffen steeds opnieuw gebruikten. Dit logo was de winnende inzending en is uitgegroeid tot het internationale symbool van recyclen.

Een goed logo of een herkenbaar product is heel belangrijk voor bedrijven, zij besteden daar vaak veel tijd, geld en energie aan en proberen op allerlei manieren steeds weer opnieuw de aandacht van mogelijke klanten te trekken.

In je eigen tempo jouw ontwerp bedenken, uittekenen, presenteren en 3D-printen. Hoe cool is dat?!

Deze opdracht draait om het uitwerken van een herkenbaar gebruiksvoorwerp van een bedrijf. Dus geen 2D, ‘plat’ ontwerp, maar driedimensionaal en helemaal uitgetekend zodat het ook 3D geprint kan worden! Het voorwerp kan bijvoorbeeld als blikvanger neergezet worden op een vergadertafel en moet direct herkenbaar zijn.

Succes!

Voor verdere informatie over de verschillende opdrachten kun je hier klikken of kies in het menu ‘De opdracht’.